Zabbix 5.0 LTS vydanie s pokročilými bezpečnostnými a škálovateľnými funkciami a integráciou s externými aplikáciami

Nové vydanie Zabbix prichádza s významnými vylepšeniami v použiteľnosti, zabezpečení a integrácii. Hlavná stratégia, ktorej sa drží celý tím spoločnosti, je čo najviac sprístupniť Zabbix - bezplatné open-source monitorovacie riešenie, ktoré môže byť nasadené vo vlastnej infraštruktúre ako aj v cloude. Je k dispozícii na najnovších vydaniach platforiem, kontajnerov a linuxových distribúcií od spoločností RedHat/IBM, SuSE, Ubuntu. Nasadenie Zabbixu jediným kliknutím je teraz dostupné už aj na riešeniach Azure, AWS, Google Cloud, IBM/RedHat Cloud, Oracle a Digital Ocean. Služby technickej podpory spoločnosti Zabbix sú ponúkané aj na Red Hat a Azure Marketplace.

Monitorovací nástroj Zabbix navyše poskytuje možnosť integrácií s messengermi, ticketovacími a výstražnými systémami. Nové vydanie rozšírilo zoznam podporovaných služieb a aplikácií, ktoré je možné bez námahy monitorovať.

Zoznámte sa s niektorými novými funkciami

  • Automatizácia a prehliadanie - nová verzia systému Zabbix prichádza s vylepšenou funkciou automatizácie. Do novej verzie bolo pridané automatické zisťovanie hardvérových komponentov, zdrojov súvisiacich so systémom Windows a rozšírené zisťovanie metrík Java.
  • Škálovateľnosť - používateľské rozhranie Zabbix bolo optimalizované pre jednoduchšie monitorovanie miliónov zariadení.
  • Nový monitorovací agent Zabbix dostal status „oficiálne podporovaný“ - nový rozšíriteľný agent poskytuje pokročilé funkcie pre najnáročnejších zákazníkov a pre prípady komplexného použitia. Je založený na architektúre pluginov so schopnosťou zbierať dáta metrík pomocou rôznych metód a technológií. Zabbix je presvedčený, že je to najvyspelejší monitorovací agent na trhu.
  •  Významné vylepšenia bezpečnosti - nové vylepšenia zaručujú, že všetky komponenty Zabbixu komunikujú bezpečným spôsobom a tiež používajú zabezpečené protokoly pre odchádzajúcu komunikáciu, a to bez akéhokoľvek ovplyvnenia výkonu. Konfigurovateľné šifry a schopnosť definovať „blacklisty“ a „whitelisty“ pre metriky sú rozhodujúce pre tých, ktorí používajú Zabbix vo vysoko citlivých prostrediach.
  • Kompresia pre TimescaleDB - kompresia dát z histórie metrík pomáha zvyšovať výkon a efektívnosť pri súčasnom znižovaní prevádzkových nákladov.
  • Vylepšenia použiteľnosti - nová verzia je optimalizovaná pre širokouhlé obrazovky a okrem iných vylepšení používateľského rozhrania, prináša tiež podporu pre rozšírenie používateľského rozhrania (UI) o vlastné moduly alebo iných výrobcov.

Zabbix 5.0 LTS (Long Term Support) je verzia s 5-ročnou oficiálnou podporou. Kombinuje inovácie a stabilitu a zahŕňa časom overené funkcie, ktoré boli predstavené vo vydaniach Zabbix 4.2 a 4.4, ktoré nie sú LTS, čo z neho robí skvelú voľbu pre veľké podnikové prostredia.


Nové a aktualizované školiace kurzy, aktualizovaná podpora produktu

Spolu s hlavnými vylepšeniami prichádza vydanie Zabbix 5.0 LTS s aktualizáciami a podporou pre odborné školenia Zabbix. Spoločnosť Zabbix LLC ponúka celý rad školiacich kurzov, ktoré používateľom pomáhajú rozširovať svoje znalosti monitorovacieho riešenia Zabbix. Vydanie Zabbix 5.0 LTS prináša zmeny v súčasných školiacich programoch Zabbix, ktoré obsahujú informácie o funkciách nového vydania a budú poskytované až do nasledujúceho vydania LTS. Tím Zabbix tiež zavádza jednodňové školenia na diaľku, s cieľom prehĺbiť vedomosti používateľov v konkrétnych oblastiach - Zabbix API, Zabbix pre-processing, Zabbix Automation & Discovery, Zabbix Visualize IT, Zabbix Performance Optimization, Zabbix SNMP, SNMP traps, IMPI. Úplný prehľad dostupných kurzov nájdete na stránke Zabbix. 

Dostupnosť

  • Zabbix 5.0 je teraz k dispozícii na stiahnutie.
  • Preskúmajte, čo je nové v Zabbix 5.0 tu.
  • Viac informácií, dokumentáciu a prehľad funkcií nájdete tu.

O spoločnosti

Spoločnosť Zabbix LLC má sídlo v Európe, Japonsku, Rusku a Spojených štátoch. Jej zakladateľom, generálnym riaditeľom a tvorcom produktov je Alexei Vladishev. Základnou oblasťou práce spoločnosti Zabbix LLC je vývoj open-source softvéru pre monitorovanie sietí a aplikácií. Okrem toho spoločnosť ponúka širokú škálu profesionálnych služieb navrhnutých tak, aby vyhovovali jedinečným obchodným požiadavkám každého zákazníka, vrátane implementačných, integračných, zákazkových vývojových a konzultačných služieb, ako aj rôznych školiacich programov. Poslaním tímu spoločnosti Zabbix je sprístupniť vynikajúce monitorovacie riešenie pre všetkých. Po prvýkrát bol Zabbix uvedený na trh v roku 2001. Zabbix ako spoločnosť bola založená v roku 2005 s cieľom poskytovať odborné služby technickej podpory. Medzi zákazníkmi Zabbixu sú vládne inštitúcie z rôznych krajín a niektoré z najväčších svetových telekomunikačných, finančných, vzdelávacích, maloobchodných a zdravotníckych spoločností, pričom mnohé z nich sú zaradené do zoznamu Fortune 500.

Ak sa chcete dozvedieť viac, napíšte nám na sales@egroup.sk